Koulutetut hierojat

Ketä me ollaan?

Vilma-Lotta

Olen valmistunut koulutetuksi hierojaksi loppuvuodesta 2018 Hierojakoulu Relaxilta Tampereelta. Hieronta on tällä hetkellä päätyöni, intohimoni ja ihmisten hyvinvointi on aina ollut yksi kiinnostavimmista asioista elämässäni. Lisäksi olen lisensioitu personal trainer (Trainer4you, 2015). Lisäksi olen lähihoitaja ja juuri syksyllä 2023 olen aloittanut myös Jyväskylän ammattikorkeakoulussa toimintaterapian opinnot.

Pyrin jatkuvasti kehittämään omaa osaamistani eteenpäin. Olen kiinnostunut erityisesti TULE- vaivojen hoitamisesta, tutkimisesta, sekä kipupotilaiden hoitamisesta. Olen käynyt lisäkoulutuksena hierojan erikoisammattitutkinnosta osat: urheilijan lihashuolto (mm. urheilijan ja aktiiviliikkujan tavoitteellinen hoitaminen), sekä niska-hartiaseudun ja pään alueen kipupotilaan toimintakyvyn edistäminen (mm. kipufysiologia, mobilisoiva hieronta, purentalihashieronta, TENS-hoitaminen, NHS-alueen vaivat, MET-tekniikat). Viimeisimpänä koulutuskokonaisuutena olen suorittamassa Dry needling- koulutusta (basic 1 ja 2, advanced 1 ovat jo takana päin).

Hierojana haluan keskittyä asiakkaan kokonaisvaltaiseen hyvinvointiin, tutkivaan hoitamiseen ja pyrin hoitamaan jokaisen asiakkaan mahdollisimman hyvin. Painotan suunnitelmallista hoitamista ja yksilöllisyyttä jokaisen asiakkaan kohdalla.

Oma taustani on telinevoimistelun ja valmentamisen parissa, sitä kautta minulla on paljon kokemusta myös omalta kohdalta mm. erilaisten vaivojen kuntouttamisesta, lihashuollosta sekä tavoitteellisesta harjoittelusta.

Tervetuloa osaaviin käsiin!

Tiina

Olen aiemmin työskennellyt hoitoalalla ja nyt olen koulutettu hieroja, erikoisammattitutkintona urheilijan lihashuolto.

12/2019 on suoritettuna myös Hierojan erikoisammattitutkinnon osa Niska-hartiaseudun ja pään alueen kipupotilaan toimintakyvyn edistäminen.

Sekä klassinen, muokkaava hieronta (aktivoiva tai rentouttava) että urheilijan hieronta kuuluvat palveluihini. Lisäksi hierontaa voidaan tehostaa kuumakivillä tai voidaan keskittyä pää- ja kasvohierontaan.

Ihan erillisenä palveluna on purentalihashieronta, jossa keskitytään rinta- ja kaularangan mobilisoivaan hierontaan sekä hierotaan purentalihakset ulkoa ja sisältä suuontelosta. Tämä on erittäin tehokas hoitomuoto bruksaajille eli hampaitaan yhteen pureville ihmisille.

Perinteisen hieronnan lisäksi tehokkaina hoitomuotoina käytän lihasenergiatekniikoita ja mobilisoivaa hierontaa. Myös triggerpisteiden käsittelyt kuuluvat hoitoihin.

Lisäksi on mahdollista hoidattaa kireyksiä faskioita hoitamalla.

Teen myös kuivaneulausta (Dry needling), joten kysy lisää, jos nämä hoitomuodot kiinnostavat.

Hieronnan lisäksi voidaan ongelma-alueita kartoittaa tarkastelemalla ryhtiä ja tekemällä testejä lihaskireyksien kartoittamiseen tai nivelien liikkuvuuteen. Jos hoitojen yhteydessä tehdään testejä niin pidempi aika on silloin tarpeen.

Hieronnan jälkeen asiakas saa aina kotihoito-ohjeet omaehtoiseen lihashuoltoon. Ohjeet ovat ongelmasta riippuen lihasta vahvistavia liikkeitä tai niitä rentouttavia venytyksiä. 
Teen myös kinesio- ja urheiluteippauksia.

Tervetuloa rentoutumaan ja avaamaan lihasjumeja!

Niina